Монтаж

Монтаж систем поливу

Монтаж системи поливу – найважливіший етап у процесі реалізації плану встановлення поливу. До нього входить цілий комплекс робіт.

Варто зазначити, що монтаж поливу краще здійснювати до посадки рослин та улаштування газону. Однак, якщо ви вирішили змонтувати автоматичний полив на ділянці, де вже висаджені рослини та газон, наші фахівці, володіючи достатнім досвідом у цьому питанні, зроблять це акуратно та з мінімальним втручанням.

DSC_0594
Этапы монтажа системы автоматического полива

Процес починається з викопування траншей для укладання труб та електричних кабелів відповідно до затвердженого проекту.

Глибина траншей залежатиме від габаритів підземної частини системи.

У готових траншеях розміщують трубопроводи та електричні кабелі.

DSC_0077

Потім здійснюють необхідні з’єднання, встановлюють електромагнітні клапани, монтують зрошувачі.

Клапани та водорозбірні колонки (колонки швидкого доступу) монтують у колодязях (клапанних боксах).

hsbe

Від коректного монтажу зрошувачів залежатиме і термін їхньої служби та якість зрошення. Однією з найпоширеніших проблем є некоректна висота розміщення зрошувача і, як наслідок, ушкодження при укосі. Такої проблеми можна уникнути, монтуючи дощувачі за допомогою шарнірного сполучного коліна, або штуцерів та гнучкої труби.

DSC_0767

Виробники категорично не рекомендують проводити жорстку установку дощувачів без елементів, описаних вище – навіть якщо спочатку зрошувачі будуть знаходитися на потрібному рівні і під потрібним кутом, то згодом, внаслідок природних процесів просідання або спучування ґрунту вони можуть “вилазити” над поверхнею і пошкоджуватися при аерації та укосі, або навпаки, заглиблюватися та засмічуватися.

При шарнірній або гнучкій установці достатньо буде просто притиснути або підняти дощувач, а без них доведеться відключати систему і виконувати її частковий демонтаж.

Після встановлення зрошувачів роблять попереднє налаштування секторів поливу.

DSC_0605

Після закінчення монтажу проводять запуск системи в тестовому режимі для точного налаштування секторів поливу.

Якщо зони зрошення працюють коректно, а всі дощувачі налаштовані належним чином, налаштовують контролер управління. Встановлюють час та тривалість роботи кожної із зон.

Нагадаємо, що зони поливу повинні працювати послідовно, час їх роботи повинен бути виставлений таким чином, щоб не накладатися та не перетинатися.

Якість виконаних робіт безпосередньо залежить від якості матеріалів та рівня кваліфікації спеціаліста. Монтаж системи поливу не рекомендують робити самостійно. Краще звернутися за допомогою до фахівців, які мають багатий досвід та сучасне обладнання, за допомогою якого всі роботи будуть виконані у найкоротший термін.

Наша компанія пропонує послуги з розробки гідравлічної та електричної схеми системи автополиву, що дозволяєзмонтувати полив.